Tänk på detta innan ni bestämmer er för en kaffemaskin

Att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen är i mångas ögon en självklarhet. Kaffe behövs för att hålla ångan uppe och bidrar dessutom till en mötesplats i kontorslandskapen. Men att välja kaffemaskin kan vara nog så svårt, speciellt eftersom det finns så många alternativ och eftersom arbetsplatser kan se så olika ut. För att göra det lite enklare för dig i ditt val av kaffemaskin har vi sammanställt några frågor du kan ställa dig själv.

Hur många ska dricka kaffe? Och vilka ska dricka?

Detta är en viktig fråga. Om du inte har någon aning om hur många på arbetsplatsen som kommer att använda kaffemaskinen så bör du ta reda på det innan. Är ni få räcker det med en mindre kaffemaskin. Är ni många behövs en större. Är ni enormt många så behövs flera större. Det ska gå lätt och smidigt att få kaffe, långa köer är det ingen som har tid med i ett väl fungerande företag. Är det dessutom så att ni kanske bjuder kunder och samarbetspartners på kaffe från kaffemaskinen går det absolut inte att ha långa köer.

Var någonstans ska er kaffemaskin stå?

Detta är viktigt av olika anledningar. Storleken på kaffemaskiner varierar, därför bör ni vara säkra på att kaffemaskinen passar in där ni vill ha den. Är det en större kaffemaskin behöver den stå direkt på golvet vilket kräver mer yta. Var någonstans kaffemaskinen ska stå är också viktigt eftersom alla ska kunna ha tillträde till den på ett smidigt sätt. Är den fullt synlig för era kunder är det också viktigt att designen är snygg och att den hålls ren och fräsch.

Kaffe på kontor

Vilket slags kaffe föredrar ni?

Det finns oerhört många olika typer av kaffesorter. Alla kaffemaskiner klarar inte av att göra alla olika sorter. Är ni några få som enbart vill ha vanligt, svart bryggkaffe behöver ni inte investera i någon komplicerad kaffemaskin. Är ni dock många som har helt olika smaker och ska ni bjuda kunder och partners på kaffe kan det vara värt att investera i en kaffemaskin som klarar av att variera typer av kaffe.

Hur mycket för er kaffemaskin kosta?

Naturligtvis är prisklassen på kaffemaskinen intressant i frågan. Här är det upp till varje företag att bestämma hur pass stora summor man vill investera i denna svarta dryck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *