Maria åkerberg

Maria Åkerberg – Ett framgångskoncept i hudvårdsindustrin?

Skönhets och framför allt hudvårdsindustrin är en otroligt konkurranstät industri. Vill man komma in och lyckas på den marknaden så gäller det att man har en tydlig strategi och ett bra koncept. Ett företag som har lyckats med detta är Maria Åkerberg. Med den ökande trenden mot miljömedvetenhet överlag blir även skönhetsindustrin påverkad. Maria Åkerberg är ett hudvårdsföretag som från start satsat fullhjärtat på detta och det har blivit en del i företagets identitet. Företaget som startades 1995 under namnet Dermanord har som en del i att behålla sin konkurrensfördel på marknaden bytt namn till Maria Åkerberg, eftersom det idag finns flera ”Derma” företag inom skönhetsbranschen men det kan bara finnas en Maria Åkerberg, ägaren av företaget. Detta är en bra illustration på hur konkurrenstät skönhetsmarknaden är, och varför det är viktigt att ha ett bra koncept för att lyckas.

 

Som tidigare nämnt är strategin för företaget att vara fullt miljömedvetna men att samtidigt erbjuda bra produkter till konsumenten. Detta gör företaget genom att enbart använda miljövänliga produkter när det framställer sina skönhetsprodukter, men även när det framställer förpackningarna till dessa. Det betyder att man kan vara säker på att miljön har funnits i åtanke när man köper de produkter man behöver. Utöver den självklara fördelen för miljön med detta tänk finns ytterligare en fördel för företaget. Sedan 1999 är det lag på att alla skönhetsprodukter måste ha en fullständig innehållsförteckning. Istället för att se detta som en nackdel kan Maria Åkerberg använda det som en konkurrensfördel. Som tidigare nämnt ökar miljömedvetenheten hos konsumenterna och fler letar efter detta i alla produkter de köper. I och med att man bara använder naturliga produkter i sina skönhetsprodukter kan kunderna då tack vare innehållsförteckningskravet se att Maria Åkerberg är ett schysst företag som tänker på miljön. Detta kan rent av få konsumenter att välja deras produkter före andras. Detta konceptet tillsammans med högkvalitativa produkter hjälper dem att vara starka på en otroligt tuff marknad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *