Satsa på en lokal redovisningsbyrå när du flyttar

I samband med en flytt eller kanske en expansion av ditt företag till nya marknader i nya städer kanske du också behöver överväga om du inte ska byta till en ny redovisningsfirma. För även om du har ett etablerat samarbete med en lokal firma på din nuvarande ort kan det finns stora vinster i att samarbete med en revisor eller redovisningskonsult som känner till din nya marknad på ett mer ingående sätt.

En redovisningsbyrå kan finnas med och diskutera strategi och utveckling, utifrån fakta och visioner rörande ditt företag. Och om det är så att du väljer att flytta eller expandera till en ny stad i Sverige är det rimligt att du redan innan diskuterar ett sådant beslut med din redovisningsbyrå. Det kan du göra med den byrån du har i dagsläget, men vi rekommenderar dig att du söker samarbete även med en lokal aktör.

Du bör undvika att byta byrå helt och tvärt, men att inleda ett nytt samarbete under en övergångsperiod är bra för ditt företag. Om du känner dig helt nöjd med din nuvarande byrå finns det givetvis få anledningar att byta, bortsett från det lokala perspektivet som förs in i och med en ny byrå. Den största vinningen är just detta och du ska inte underskatta den möjligheten som gives om du väljer att byta byrå samtidigt som du byter stad.

 

Stockholm Skavsta Airport

Stockholm Skavsta Airport utanför Nyköping är en viktig del för tillväxten i Södermanland.

Regeringen satsar på Södermanland

Ett område i Sverige som har börjat vända efter några tuffa år är Södermanlands län, med de tre största städerna Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Regeringen har under 2013 och 2014 satsat extra pengar på utveckling i just Södermanland och det är en av anledningarna till att trenden börjar växa. Under 2014 beslutades också om att satsa över 50 miljoner kronor på att utveckla transportsystemet i Södermanlands län, som en del av den Nationella Transportplanen.

Kanske är detta tendenser som gör att det området är rätt för dig att satsa på i fråga om expansion av ditt företag? Och för att återgå till vad vi skrev inledningsvis så rekommenderar vi då att du även anlitar en lokal aktör när det gäller redovisningsfrågor. En lämplig och rekommenderad partner är KonSalt, som är en redovisningsbyrå i just Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. KonSalt erbjuder dessutom en prova på-månad, vilket gör dem ännu bättre för dig som är ny i området och söker en pålitlig partner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *